dimecres, 28 de desembre del 2011

Bon 2012

Un any que s'acaba i un altre que està apunt per treure el cap. 




Un Bon 2012, ple d'il·lusió, entusiasme, ganes de fer i creativitat.


diumenge, 11 de desembre del 2011

Clar-Obscur 2

Dibuixar és constància, perseverància i saber emprat els recursos que un coneix per fer aquesta tasca més fàcil i arribar a bon port. La part  emocionant de dibuixar i pintar és que cada nou projecte és un nou repte que saps com comença just en el moment que inicies l'aventura, però que no saps mai com acabarà.
Aquest nou treball fet pels alumnes de 4t ESO va començar amb la visualització i aproximació a l'obra de l'artista Julio Vaquero, (clicant en el nom es pot accedir a la seva pàgina web)


A partir d'aquí els vaig proposar que busquessin una imatge, podia ser de la seva habitació o qualsevol racó de casa, els vaig demanar, també, que pensessin perquè l'escollien.
Quan ja tenien la imatge van començar primer a dibuixar, tot encaixant la composició, i després, per treballar el clar-obscur, van utilitzar pintura acrílica ( el blanc i el negre).
Alguns alumnes van utilitzar llapis carbó, guix blanc o el color groc per retocar i acabar el seu treball pictòric acromàtic.


Clar-Obscur

En cadascun dels treballs que un es proposa fer entren en joc diferents estratègies i alhora es poden treballar diferents objectius. En aquest treball els alumnes de 4t van, per una banda, conèixer l'obra del fotògraf Henry Cartier-Bresson, i per l'altre, tot inspirant-se en els seus treballs, van aprofundir en aspectes com l'encaix, les proporcions i sobretot la noció de clar-obscur.
Per fer els treballs han emprat  el carbonet i el llapis carbó.

Aquí en teniu alguns.

Yeray

Ariadna

Dani

Eibar

Joshua

Sara

Víctor
Ivan