dijous, 21 de gener del 2010

Dibuixar-recrear-imaginar. Treballs de 2n d'ESO


Dibuixar implica comprendre el que observem, entendre'n l'estructura, la relació que existeix entre els diferents elements, els equilibris, direccions, proporcions... Veure és deixar-se sorprendre pels canvis cromàtics fruit de les variacions lumíniques, ambientals, percebre'n els matisos, contrastos... Dibuixar i pintar és entendre el que s'observa i és, també, ser capaç d'imaginar situacions noves, de crear nous personatges en ambients, paisatges que un construeix a partir de records, i de transformar-los, modelar-los,..., per acabar plasmant-ho tot sobre un suport tot emprant diferents materials.
Dibuixar és comprendre, imaginar, transformar, manipular, plasmar, i això és el que han fet els alumnes de 2n. en dues propostes diferents:

En la primera proposta, que gira al voltant de l'obra de l'artista austríac Friedensreich Hundertwasser, se'ls proposava idear, o imaginar arquitectures on, com en l'obra arquitectònica d'aquest artista, el color en transformés l'estructura.





La segona proposta partia d'una pintura mural "Miss Chievious" d'ApishAngel i Nick Walter, i consistia en ressituar la parella protagonista de la imatge en un paisatge diferent. Se'ls proposava, també, que el fons es pintés en una gamma cromàtica concreta i que la gavardina de la figura femenina és pintés amb un color complementari de la gamma escollida pel fons.