dijous, 9 de febrer del 2012

Color i imaginació

Hi han activitats i propostes que acaben essent un clàssic. Alguns anys no es proposen, sempre hi ha nous artistes per descobrir, obres que atrauen l'atenció i vols fer-ne partíceps els alumnes però, en un moment o altre, es recuperen, i aquest n'és un d'aquests casos. 

L'obra de l'artista Austríac Hundertwasser atrau, hi ho fa amb uns trets que li són propis, característics i presents en tota la seva obra, pictòrica, arquitectònica, els dissenys de moda (vestits), entre d'altres manifestacions artístiques. Aquestes característiques són el refús a les línies rectes, els colors brillants, les formes orgàniques, l'anel de reconciliació de l'ésser humà amb la natura i, especialment el seu propi tarannà i individualisme.
                  


Després de parlar del COLOR i de visualitzar l'obra d'aquest artista vaig proposar als alumnes de 2n curs de l'ESO, imaginar, dibuixar i pintar edificis imaginaris. Van començar fent-ne un esbós, per pensar i elaborar la idea i, ja fet, va ser l'hora de començar a donar forma al treball definitiu, un treball que, a més a més van pintar emprant, majoritàriament, els tres primaris (groc, magenta i blau cian).

IDEA, la majoria va perfilar-la rapidíssim, FORMA, el dibuix definitiu ja va costar més ( això d'ampliar la imatge i les proporcions...) i COLOR, és a dir com trobar, mitjançant barreges de colors nous matisos, i nous tons.

Aquí en teniu alguns resultats.




 Nois i noies, felicitats per la feina feta.