dimecres, 17 de febrer del 2016

Dibuix


Alhora d'encarar el repte de dibuixar, en aquest cas un autoretrat, un pot utilitzar diferents estratègies amb l'objectiu de facilitar la comprensió del tot i de les parts, i amb la finalitat última que el dibuix resultant s'aproximi al màxim al model escollit. Dibuixar un autoretrat sempre imposa, i més si tenim en compte que a vegades la imatge que tenim de nosaltres mateixos es veu modelada per desitjos, estereotips...

D'entrada cal que, més enllà de representar una imatge preconcebuda, aprenguem i ens esforcem a mirar i entendre això que mirem. Una estratègia que ens pot ajudar a fer-ho possible és l'ús de la quadrícula. Aquesta, una vegada s'entén i s'és capaç de dibuixar, utilitzant correctament els regles, ens ajudarà a veure i entendre les parts i així traslladar-les al dibuix.

Això és el que han practicat els alumnes de 1r d'ESO. D'entrada amb els regles ha tocat dibuixar dues quadrícules, una en la imatge de model i l'altra en el full del dibuix. Una vegada feta ha arribat l'hora d'entendre l'ús d'aquesta quadrícula i aplicar aquesta funció en el dibuix.

Aquests són els autoretrats psicològics fets.